Over VIP Health and Nutrition
Plantbased koken met visie
Vegetarische Chef kok en Ayurvedische Voedingsconsulent Femke van den Heuvel tevens chocolatier en patissier van en chef/eigenaar van de voormalige eetwinkel/restaurant VlamIndePan
Tijdlijn
In meer dan 20 jaar van catering naar onze vegetarische koksopleiding en ontwikkelaar van lesmateriaal voor het SVH en receptuur voor ziekenhuizen en foodconcepts.
2024 – heden
Workshops & Trainingen
Tijd voor een frisse start. De opleidingen werden afgerond en de keuken kreeg een nieuw leven bij De Groene Afslag, een inspirerende plek waar duurzaamheid centraal staat. Hier verzorgt Femke workshops, organiseert gezellige netwerkavonden voor chefs en traint cateraars in ziekenhuizen en andere instellingen. Het doel? Zoveel mogelijk mensen laten zien hoe lekker en haalbaar duurzaam eten kan zijn.
December 2020 – 2024
Samenwerking SVH en ROC’s
Plantaardig eten werd eindelijk mainstream, en het was tijd om die kennis breder te delen. Femke schreef lesmateriaal voor SVH en werkte samen met docenten op verschillende ROC’s. Zo krijgen jonge chefs de tools om aan de slag te gaan met duurzamer en plantaardig koken.
December 2020
Fabulous Vegan Chef
Corona perikelen hebben de ruimte gecreëerd voor creativiteit, bezinning en nieuwe mogelijkheden. Na 7 jaar koksopleiding en meer dan 300 studenten verder, wordt duidelijk dat er echt een ruimte is voor een ander soort chef. Chefs die bewuste keuzes maken qua ingrediënten, duurzaamheid en menu-opbouw. Chefs die nadenken over hun verantwoordelijkheid en de boodschap die ze met hun gerechten willen geven. Voor ons tijd om een verdiepingsopleiding te creëren: de Fabulous vegan chef online. Plantaardig koken op hoog niveau.
Juni 2014
Tweede prijs Milan
Tweede prijs internationale vegetarische wedstrijd in Milaan. Wij zijn verkozen verkozen tot een-na-beste vegan chef tijdens een internationale kookwedstrijd: The Vegetarian Chance. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia in Milaan. De jury beoordeelt niet alleen op smaak en presentatie, maar ook op duurzaamheid en voedingswaarde en er werd uitsluitend gewerkt met Hollandse ingrediënten. De marinades waarin een deel van de groente van haar gerecht bereid waren, onder andere op basis van duindoorn en kombucha, vond de jury sensationeel. Femke werd geprezen om de beheersing van haar technieken en het creatieve gebruik daarvan!
2012 – 2014
Het restaurant
Helaas hebben wij ons restaurant in juli 2014 gesloten omdat we het niet meer konden combineren met de enorme groei van onze koksopleiding. In 2012 hebben we ons eetconcept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant. We zijn er maar wat trots op. Gezond genieten word je hier wel heel makkelijk gemaakt. In ons restaurant kon je op de dinerdagen (biologisch) dineren. Ayurvedisch, geïnspireerd op het seizoen, raw, Japanse levenskunst. Waarbij je de filosofie kiest die jou het meest aanspreekt. Daarnaast blijven we catering en workshops verzorgen.
2013
De VIP Health & Nutrition Koksopleiding
Deze inspirerende koksopleiding voor lijf, hart en hoofd kon wat ons betreft niet uitblijven. Alles waar we voor staan, wat we leuk en belangrijk vinden en wat we graag willen overbrengen zit in deze opleiding. Een opleiding voor wie gezonder, volgens de seizoenen, lokaal, vegetarisch of veganistisch, maar vooral ook lekker wil eten. En dit ook nog eens goed doordacht en professioneel wil doen.
Uniek aan deze opleiding is de cross-over van de verschillende voedingstheorieën, waaronder de ayurveda, Japanse levenskunst, seizoenskoken en raw foodism.
Uniek aan deze opleiding is de cross-over van de verschillende voedingstheorieën, waaronder de ayurveda, Japanse levenskunst, seizoenskoken en raw foodism.
2006
De eetwinkel
Naast onze cateringactiviteiten hebben we in 2006 ons huidige pand aan de Smedestraat in Haarlem betrokken en zijn we de eetwinkel begonnen. Niet alleen voor mensen die vegetarisch en biologisch willen eten, maar ook voor de groeiende groep mensen die gezond, lekker en eerlijk eten belangrijk vindt. Doordeweeks kon je er maaltijden afhalen, maar de zaak had ook een gezellig zitgedeelte om te lunchen en dineren. We hebben in 2013 ons concept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant.
1999
Oprichting VlamIndePan
Al tijdens haar studie werd al snel een beroep gedaan op Femkes kennis van vegetarisch koken. Geregeld verzorgde zij buffetten op feesten. Ook stond zij jarenlang op festivals met fruitshakes en sappen. In 1999 was ze er klaar voor: van haar hobby maakte ze haar vak en richtte cateringbedrijf VlamIndePan op. Inmiddels hebben we alle uithoeken van het cateringvak leren kennen en werkten we voor Greenpeace, Samaya en Mayura. We hebben een eigen stijl ontwikkeld, onze naam opgebouwd en ervaring opgedaan in het cateren van kleine exclusieve feestjes met 8-gangendiners tot het draaien van partijen tot 350 gasten. Onze stijl? Een vernieuwende kijk op vegetarisch koken.