Azijnblokje om te raspen
Mooie condimenten, die langer houdbaar zijn, kunnen een gerecht makkelijk en snel opkrikken. Chefs missen vaak een zuurtje in het gerecht. Met dit blokje azijn kan je snel een extra frisje toevoegen en het is ook spectaculair om te zien. Rasp de azijn aan tafel over je gerecht. Gegarandeerd een wow effect.
Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Â
Notitie
Agar-agar en Iers mos worden gebruikt als verdikkingsmiddel in zoete en hartige gerechten. Agar-agar is verkrijgbaar in staven, vlokken en als poeder. Ierse mos is gedroogd en week je eerst een nacht, goed spoelen en dan in high speed blender tot pasta malen.
Agarvlokken geven een zachtere bite dan poeder, maar ze lossen minder gemakkelijk op. Je weekt de agarvlokken eerst circa 10 minuten in een beetje vocht. Voeg ze dan toe aan de vloeistof en laat ze onder voortdurend roeren oplossen. De poedervorm voeg je direct toe aan de vloeistof. Om de agar-agar te activeren, moet de vloeistof tot minimaal 90°C verhit worden en even op die temperatuur blijven.Bij afkoeling stolt de agar-agar al rond 40°C. Laat het mengsel in de koeling opstijven tot gebruik. Agar-agar werkt niet goed in combinatie met vette of zure producten en ingrediënten als kiwi of ananas die eiwitafbrekende enzymen bevatten