Techniek Paneren

Gangen: Kooktechnieken
Ingrediƫnten
  • bloem
  • eiwit met beetje olie losgeroerd (niet kloppen)
  • paneer (dat kan broodkruim zijn, paneermeel , maar ook amandelmeel.)
Instructions
    Paneren a l'anglaise
  1. 1
    Zet drie schaaltjes of borden klaar:
  2. 2
    In de eerste doe je bloem
  3. 3
    In de tweede doe je losgeroerd eiwit met wat olie, de l'anglaise
  4. 4
    In de derde doe je paneer laag, dat kan broodkruim zijn, paneermeel , maar ook amandelmeel.
  5. Bereidingswijze
  6. 5

    Maak een anglaise:

  7. 6
    Roer het eiwit los in en kom
  8. 7
    Voeg wat olie toe, zo kan het eiwit geen lucht oppakken
  9. 8
    Voeg eventueel peper en zout toe
  10. 9

    Wentel het product (kroket of koolrabi, aubergine of iets anders), door de bloem.

  11. 10

    Haal het door de anglaise.

  12. 11

    Wentel het door het gezeefde paneermeel of een andere topping.

  13. 12

    Laat opstijven/koelen in de koelkast.

  14. 13

    Verhit je frituurolie en frituur je gepaneerde product

Dit recept proberen?

Wil je inspiratie delen?

Lees het online: https://www.viphealthandnutrition.nl/recept/techniek-paneren/