Vegan geitenkaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bekijk galerij 1 foto

Vegan geitenkaas

Dit is een variatie op de gefermenteerde notenkaas. Door het toevoegen van zwarte olijven , miso en truffel, krijg je nog meer umami. Deze kaas kan je in mooie siliconen vormen doen en zo in vriezen. dan heb je altijd snel een plantaardige kaas op tafel.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Basis geitenkaas (begin 2 dagen eerder)

Vulling (begin 24 uur eerder)

toevoegen aan basis na fermenteren

Instructions

Vegan geitenkaas

  1. Basis geitenkaas

    Spoel de geweekte noten af en doe ze in een high speed blender met 60 gram water. Blender totdat alles helemaal zacht en fluweelachtig is. Voeg eventueel kleine beetjes water toe als de kaas te dik is en moeilijk draait in de blender. Controleer de consistentie. Wordt het mengsel warm tussendoor dan wacht je even met blenderen. Het mengsel kan dikker worden en gaan binden als het warm wordt en dat wil je vermijden. Voeg de inhoud van de capsule toe en draai even mee. Doe de kaas in een kom en zet in de droogoven om te fermenteren voor 24 uur op 35 graden. Heb je teveel water moeten toevoegen dan kun je de kaas in een zeef met kaasdoek leggen zodat het vocht eruit kan druppen. 

    Proef de kaas af en als de fermentatie naar je zin is zet je de kaas in de koeling voor een nacht om te rijpen. Mag de fermentatie nog wat sterker, laat dan nog even in de droogoven staan. 

     

  1. Vulling

    Spoel de olijven af en droog in de droogoven op 48 graden voor 24 uur. Gebruik je de vijgen dan alleen droog deppen en drogen op dezelfde manier. Pureer/mix na het drogen tot een mooie massa. 

    Er zijn ook gedroogde olijven te koop. dan kan je deze stap overslaan.
  1. Samenvoegen kaas

    Doe de gefermenteerde notenbasis in een deegmachine met een vlinder. Voeg de overige ingrediënten toe en mix totdat alles gemengd is. Proef af. Laat afkoelen in de koeling en doe dan over in een spuitzak.

  1. Samenstellen

    Neem een siliconen vormpje in een maat die je later makkelijk kan gebruiken. Vul de helft van de vorm met de kaas, doe een laagje olijven of vijgen erover en vul de rest van de vorm weer met kaas. Herhaal totdat je kaas en vulling op is. Zet je vormpjes in de vriezer. Haal voor het serveren een vorm met kaas uit de vriezer. Los de kaas en laat 20 minuten staan op kamertemperatuur. Je kan het zo serveren bij een broodje of gebruiken in een ander gerecht.

Equipment

Dit recept proberen?

Wil je inspiratie delen?

Ingedeeld onder
Min

Share it on your social network