Bekijk galerij 2 foto's

Wortelveganaise

Een mayonaise die plantaardig is. We emulgeren een gepofte wortel met olie tot een mooie mayonaise achtige textuur.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktemperatuur: 175  C Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar Dieet:

Wortel veganaise

Cooking Mode Disabled

Bereidingswijze

Video
  1. Wikkel de met olie bestreken wortel in aluminiumfolie. Pof in de oven tot de wortel zacht is (30-40 minuten op 175°C). Haal de schil van de wortel (je houdt ongeveer 50 gram over) en pureer met de staafmixer samen met mosterd en azijn. Voeg langzaam al draaiende de olie toe en kijk of het geheel wil binden. Voeg net zoveel olie toe totdat je  een mayonaise consistentie hebt. Maak op smaak met zout en citroensap. Bewaar in elk geval een deel van deze veganaise voor het Recept pompoenkroketjes.

Dit recept proberen?

Wil je inspiratie delen?

Min

Share it on your social network