Plantaardige workshops en Trainingen van VIP Health & Nutrition: Duurzaam en Inspirerend

Voedsel tradities veranderen

De tijden veranderen en in deze tijd gaan de veranderingen heel snel. Niet iedereen heeft de tijd of de middelen of kennis om de voedseltransitie te onderzoeken. Wilt u de overstap maken naar gezonde, duurzame voeding in uw ziekenhuis, restaurant of cateringbedrijf? VIP Health & Nutrition biedt unieke trainingen aan die inspireren, informeren en transformeren.


Naast culinaire prestaties ligt de kracht van VIP Health & Nutrition in het delen van kennis. Met kennis van het Nationaal Preventieakkoord richt VIP Health zich op het creëren van een gezonder en duurzamer aanbod voor patiënten, medewerkers, gasten en bezoekers.

VIP Health & Nutrition biedt op maat gemaakte trainingen die uw team inspireren en begeleiden bij het creëren van gerechten van deze tijd.

Onze trainingen richten zich op:

Het voedselaanbod verbeteren

Hoe krijg je meer groentes , vezels, plantaardige eiwitten en smaak in de gerechten zonder dat het saai wordt..

Duurzaam werken

Gebruik maken van seizoensgebonden, biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten, en verspilling actief verminderen.

De eiwittransitie stimuleren

Creatieve manieren om plantaardige eiwitten in uw menu te verwerken, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit.
“Femke van den Heuvel is een chef met veel kennis van zaken. Haar expertise in 100% plant based koken is indrukwekkend en haar passie straalt ze uit in alles wat ze doet. Ze weet niet alleen heerlijke gerechten te creëren, maar biedt ook een leerzame en inspirerende kijk op de mogelijkheden binnen de plantaardige keuken. O.a. door Femke van den Heuvel was de kick-off van de SVH – planted based chef bij Kookstudio Thorn een enorm succes”
Paul Kitzen
Kookstudio Thorn

Onze werkwijze

Tijdens de trainingen wordt u meegenomen in de theorie van de 9 planetaire grenzen en de impact van voeding op mens en planeet. U leert hoe u smaakvolle, plantaardige en vegetarische gerechten ontwikkelt die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook uw gasten verrassen. We combineren diepgaande kennis met praktische technieken, zodat u direct aan de slag kunt.

Altijd op maat gemaakt

Onze trainingen en workshops worden op maat ontwikkeld speciaal voor uw keuken of bedrijf.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij zijn op de hoogte van verschillende wetenschappelijke onderzoeken en benaderingen: zoals de 9 planetaire grenzen, de EAT Lancet, nationaal preventie akkoord en de schijf van 5.

Meer Biodiversiteit

Van de duizenden soorten gewassen waar mensen vroeger van leefden, zijn er nog maar negen die wereldwijd het hoofdbestanddeel van ons voedsel vormen. Ons voedsel is enorm kwetsbaar geworden voor plagen en voor klimaatverandering.
“De workshops die Femke heeft gegeven hebben er voor gezorgd dat de koks en de keukenbrigade van Bravis ziekenhuis geïnspireerd zijn geraakt om op een andere en vooral creatieve manier naar vegetarisch en veganistisch koken te kijken. Praktische toepassingen wat een bijdrage heeft geleverd naar de vertaalslag naar de praktijk. De vertaalslag dat vega en vegan ook gewoon lekker en smaakvol is en kan zijn, aldus projectmanager eten & drinken Charles Janssen.”
Charles Janssen
Bravis ziekenhuis

Liefde voor plant-based, van keuken tot bord.

Voorloper in de plantaardige keuken
Wij zijn een voorloper in de vegetarische en plantaardige keuken en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, trends en producten in de vega(n) world.
Jarenlange ervaring
Jarenlange leservaring bij onze eigen koksopleidingen en ervaring in het ontwikkelen van (online) lesmateriaal en receptuur. VIP Health adviseert ook de beroepsopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. 
Groot netwerk
Uitgebreid netwerk en veel tevreden studenten en klanten.
“Femke is een van de pioniers op het gebied van de veganistische gastronomie. In haar kookschool heeft ze honderden geïnteresseerden opgeleid en  geïnspireerd in de plantaardige keuken.
Zoals zoveel professionele koks wist ik weinig tot niets van de magische wereld van uitsluitend plantaardig koken. Zij heeft mijn ogen geopend en vooral al haar kennis en kunde gedeeld in één van ons meest inspirerende leermodules voor koks ‘Plantaardig koken’.
Zoek je als horeca professional naar een veganistische invulling op je menukaart dan is Femke het perfecte startpunt. “

Bart Weustink.
Ontwikkeling en advies bij SVH

Trainingen op maat

Of u nu werkt in een zorginstelling, een restaurant runt of cateringevenementen verzorgt, VIP Health helpt u om een positieve verandering in uw keuken door te voeren. Alle trainingen en workshops worden op maat gemaakt. Laat u inspireren om bewuste keuzes te maken die uw organisatie duurzaam en toekomstbestendig maken!


Neem een kijkje bij de recepten van VIP Health & Nutrition en ontdek hoe wij samen met u een duurzamere keuken kunnen vormgeven.